ספורט לנשים בהריון
את בהיריון? שיהיה בשעה טובה! אם את אירובית ברמ"ח איברייך ודואגת שעכשיו תצטרכי להפוך לבטטת כורסה – אין לך מה לדאוג, ואם את חושבת שההיריון הוא תירוץ מצוין לשאלה "למה לא להיכנס לכושר" – את טועה. הנה הוא לפנייך – המדריך המלא לספורט לנשים בהיריון, שיספר לך מה (וכמה) מותר ומה אסור, ולמה ספורט בהיריון יכול לשפר פלאים את מצב הרוח.
ספורט בהיריון – רצוי ומומלץ
אמנם את בהיריון, אבל לא רק שהיריון הוא לא מחלה, אלא הוא אחת התקופות היפות ביותר בחייה של אישה (כן, גם עם הבחילות). אם חשוב לך לשמור על גופך גם בתקופה הזאת – כדאי מאוד שתמשיכי (או תתחילי) לעשות ספורט. וכל כך למה? בדיוק בגלל הסיבות הבאות:
- ההרגשה הטובה – אם את עושה ספורט בלי קשר להיריון, את בוודאי כבר יודעת שאחרי האימון את מרגישה הרבה יותר טוב. הגוף הרבה יותר קליל, האנדורפינים זורמים בגוף ומשפרים פלאים את מצב הרוח, והתחושה הכללית היא הרבה יותר טובה. כל זה נכון גם בתקופת ההיריון, ויש נשים שאצלן ההרגשה היא אפילו עוד יותר טובה, כך שבהחלט שווה לנסות.
- הכנה ללידה – ספורט בהיריון תורם מאוד לפיתוח השרירים ולגמישות הגוף, וכשהגוף שרירי וגמיש יותר גם הלידה בדרך כלל קלה יותר. השרירים עובדים טוב יותר ומייעלים את עבודת הדחיפה, והגמישות מאפשרת יותר תנועתיות שמקדמת גם היא את הלידה.
- שמירה על המשקל – נכון שאי אפשר להבטיח את זה, כי לפעמים עולים במשקל בהיריון ללא קשר לשאלה אם עושים פעילות גופנית או לא, אבל מי שתעשה פעילות גופנית בהיריון תגדיל את הסיכויים לכך שהעלייה במשקל לא תהיה חריגה. מעבר לכך, עבור מי שעושה ספורט בהיריון גם הירידה במשקל אחרי הלידה קלה יותר.
כל הסיבות האלה הן סיבות מצוינות לעשות ספורט בהיריון, ולא להיתפס לתירוץ הלא מקורי של "אני בהיריון ולכן אסור לי". כמובן שחשוב מאוד לקבל אישור מהרופא לפני שמבצעים פעילות ספורטיבית, כי יש מקרים בהם פעילות מאומצת עלולה לפגוע, אבל אם מקבלים אישור – אפשר ללכת ואפילו לרוץ על זה – בגדול (תרתי משמע).
איזה ספורט מומלץ בהיריון?
באופן עקרוני – אם יש לך אישור מרופא, את יכולה להמשיך לעשות כל פעילות ספורטיבית בה עסקת לפני ההיריון. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד לא להגיע לדופק גבוה מדיי ו/או למאמץ שלא היית רגילה לו קודם, כדי לא להגיע לחום גוף גבוה מדיי או למצב של התעלפות.
למרות זאת, יש מספר סוגי ספורט שיותר מומלצים בהיריון, כמו התעמלות מים שמאפשרת הרגשה מצוינת כי לא צריך לשאת את כל כובד המשקל, יוגה ופילאטיס שמגמישות את השרירים והליכה – ששומרת על שרירים חזקים.
אז אם את בהיריון, בחרי לעצמך את סוגי הספורט שמתאימים לך, שמרי על כללי הבטיחות הרגילים ועל אלה המיוחדים לתקופת ההיריון (מומלץ להצטייד במד דופק שיעזור לך לוודא שאת לא מבצעת מאמץ חריג) ואנחנו בטוחים שתרגישי הרבה יותר טוב.
כמובן, שבכל הרגשה חריגה יש להפסיק את הפעילות הגופנית בהיריון ולגשת להתייעץ עם הרופא.
שיהיה לך היריון תקין וספורטיבי במיוחד!